Dienstverlening

Supersnelle alarmverwerking & opvolging

Wilt u zeker zijn van snelle en accurate actie als er bij u een alarm afgaat? Dan is Alarm Control de juiste keuze, want dit is onze core business.

Als toonaangevende particuliere alarmcentrale met een vergunning van justitie hebben we alles in huis om alle soorten alarmmeldingen te ontvangen, te interpreteren en direct actie te ondernemen. Bij elke melding reageren wij razendsnel. Binnen enkele seconden worden de juiste mensen, bewakingsdiensten, de politie of andere hulpdiensten geïnformeerd. Dankzij live service kunnen wij camerabeelden zelfs rechtstreeks doorzetten naar de meldkamer van de politie. Volledig conform de met u afgesproken protocollen. Geavanceerd maatwerk om de schade te beperken en de pakkans te vergroten.


Uitgebreide telefonische bereikbaarheidsservices

Wilt u dat uw organisatie 24/7 bereikbaar is en dat er voor optimale continuïteit altijd snel en adequaat gereageerd wordt op telefoontjes, berichten en meldingen? Ook buiten kantooruren?

Wij maken dit mogelijk, of het nu gaat om antwoordservice, uw helpdesk of calamiteiten. Met onze streng beveiligde systemen kunnen wij uw bereikbaarheid garanderen. Wij vangen telefoongesprekken op en verwerken e-mails, maar ook storingsmeldingen van GPS-systemen en gebouwbeheerssystemen. Wij handelen elk binnenkomend bericht af en rapporteren conform uw instructies aan uw medewerkers, onderaannemers of de hulpdiensten, zodat direct de juiste actie ondernomen wordt.


Bouwplaatsbeveiliging met toegangscontrole

Wilt u diefstal, vandalisme en brandstichting op uw bouwplaats voorkomen? Vertrouw dan op onze geavanceerde meldkamer.

Wij staan dag en nacht paraat om te reageren op meldingen van sensoren en alarmen, waarna wij via camera’s live kunnen meekijken als het alarm afgaat. Als u dat wilt, verzorgen wij uw complete bouwplaatsbeveiliging. Heeft u al bouwplaats beveiliging, kies dan voor Alarm Control als snelle meldkamer. Wij bieden een breed scala aan diensten, waaronder een toegangscontrole systeem op afstand: hierbij gebruiken wij diverse technieken, waaronder camerabewaking, om de identiteit van een persoon vaststellen, waarna wij deuren en hekken op afstand kunnen openen.


Opvang van service & noodlijnen (farmacovigilantie)

Produceert u geneesmiddelen en bijsluiters, dan bent u verplicht een telefoonnummer te vermelden dat door patiënten gebeld kan worden in geval van nood, bij (twijfel) over verkeerd gebruik en bij misbruik (farmacovigilantie).

Het is cruciaal dat deze noodlijn 24 uur per dag en 7 dagen per week wordt opgenomen. Snelheid kan van levensbelang zijn. Alarm Control kan inkomende gesprekken voor u beantwoorden en interpreteren. Dag en nacht staan wij klaar om elk gesprek professioneel af te handelen conform een vooraf met u vastgesteld protocol, waarna wij de juiste contactpersonen of hulpdiensten inschakelen. Wij zorgen voor een gedetailleerde verslaglegging en rapporteren u over elk gesprek.


Diensten voor noodknoppen en personenalarmering

Zowel voor ouderen als voor werknemers in risicoberoepen, op afgelegen locaties en particulieren die zich binnenshuis of buiten niet veilig voelen, worden noodknoppen en persoonsalarmering steeds belangrijker.

Alarm Control reageert direct op elke melding. Indien de leverancier van de noodknop dit aanbiedt, kunnen onze centralisten via een spreek/luisterverbinding direct communiceren met de persoon in nood. En ook zien waar deze persoon is. Indien nodig worden de juiste contactpersonen of hulpdiensten ingeschakeld, waarbij elke melding wordt geregistreerd en gerapporteerd. Als snelste alarmcentrale van Nederland lopen wij ook voorop in deze vorm van dienstverlening.


Track & trace diensten mensen, voertuigen en goederen

Wilt u altijd realtime weten waar bepaalde personen, voertuigen, vaartuigen of goederen zijn?

Onze meldkamer reageert razendsnel op meldingen, waarna wij deze interpreteren en indien nodig de juiste personen of hulpdiensten inschakelen en deze continu over de actuele locatie informeren. Uiteraard registeren en rapporteren wij altijd gedetailleerd conform onze afspraken. U kunt ons beveiligingssysteem met track & trace gebruiken in combinatie met onze meldkamerdiensten, maar Alarm Control kan uiteraard ook uw supersnelle meldkamer zijn als u een ander fleetmanagementsysteem gebruikt.


Toegangscontrole voor gebouwen en terreinen

Wilt u een terrein of gebouw goed beveiligen en controleren wie er toegang krijgt?

Dan is een toegangscontrole systeem de oplossing. Hiermee garandeert u de veiligheid van de locatie, de aanwezige mensen en uw bezittingen. Deze beveiliging maakt Alarm Control als geavanceerde alarmcentrale mogelijk met een beveiligde spreek/luisterververbinding, die wij kunnen combineren met camerabeelden. Hierdoor krijgen alleen gemachtigde personen en/of voertuigen toegang. Sleutels zijn vaak niet meer nodig. Wij kunnen deuren en poorten op afstand openen en registreren elke bezoekers, zodat bij calamiteiten precies weet wie er aanwezig is, of is geweest.


SOC-as-a-Service

Een Security Operation Center (SOC) is een centrale locatie waarin een organisatie continu de veiligheid en beveiliging van haar systemen, netwerken en data kan monitoren en beheren. De belangrijkste functie van een SOC is om bedreigingen te detecteren, te onderzoeken en erop te reageren, en om proactief te werken om de kans op toekomstige bedreigingen te minimaliseren.

Het SOC bestaat uit een team van beveiligingsprofessionals die in real-time de netwerk- en systeemactiviteiten bewaken. Dit team werkt vaak met behulp van geavanceerde beveiligingsapparatuur en -software om potentiële bedreigingen te detecteren. Wanneer er een bedreiging wordt gedetecteerd, werken de professionals van het SOC samen om deze te analyseren en te reageren op de dreiging.

Het SOC speelt een belangrijke rol in het beveiligen van een organisatie tegen cyberaanvallen en het beschermen van de bedrijfsinformatie en klantgegevens. Door middel van constante monitoring en snelle reactie kunnen SOC-teams dreigingen snel identificeren en beperken, waardoor de schade die door een aanval kan worden veroorzaakt, wordt geminimaliseerd.